Obrazovni materijali

Obrazovnih materijala: 901


Rezbarenje drva i pirografija

(0)    39 2

Svjetlana Kasunić

Šumarstvo i drvna tehnologija

Stolar

Specijalne tehnike

1. razred

Obrazovni materijal "Rezbarenje drva i pirografija" uvodi učenike i polaznike u temeljne korake umjetničke obrade drva – od odabira motiva i materijala do pripreme alata, rezbarenja i pirografije. Kroz praktične smjernice naglašava važnost sigurnosti, brige o okolišu i razvijanja kreativnosti, potičući stvaranje jedinstvenih drvenih kreacija.

Tehničko pismo - listići za uvježbavanje

(0)    262 39

Ivana Gregurec

Graditeljstvo, geodezija i arhitektura

Građevinski tehničar

Standardi arhitektonskog projektiranja

1. razred

Obrazovni materijal „Tehničko pismo – listići za uvježbavanje“ namijenjen je učenicima i polaznicima strukovnih škola u području graditeljstva. Kroz praktične vježbe pisanja latiničnih slova i znamenki prema HRN EN ISO 3098 normama tehničkog pisma, korisnici usvajaju preciznost i standarde grafičkog prikazivanja u tehničkoj dokumentaciji.

Uzgoj povrtnih kultura

(0)    137 18

Dubravka Gvozdić

Poljoprivreda, prehrana i veterina

Hortikulturni tehničar dizajner

Uzgoj povrtnih kultura

1. razred

Obrazovni materijal „Uzgoj povrtnih kultura“ namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele steći znanja o tehnologijama uzgoja povrća. Kroz praktične zadatke, korisnici će naučiti planirati sjetvu i sadnju, primijeniti mjere njege, odabrati gnojiva te provesti berbu i plodored u skladu s agroekološkim uvjetima.

Načela kvalitete rada u administraciji

(0)    60 0

Milorad Ćupurdija

Pravo, politologija, sociologija, državna uprava i javni poslovi

Administrator

Upoznavanje s radom kod poslodavca

1. razred

Obrazovni materijal „Načela kvalitete rada u administraciji“ osposobljava učenike i polaznike za učinkovito i odgovorno obavljanje uredskih zadataka. Kroz praktične primjere, korisnici će naučiti primjenjivati načela kvalitete, racionalno koristiti uredski materijal te postupati u skladu s propisima i uputama o radu.

Statusno trgovačko pravo

(0)    51 2

Domagoj Rožac

Pravo, politologija, sociologija, državna uprava i javni poslovi

Administrator

Građansko i trgovačko pravo

1. razred

Obrazovni materijal „Statusno trgovačko pravo“ upoznaje učenike i polaznike s osnovama poduzetništva i pravnim okvirima poslovanja. Kroz konkretne primjere, korisnici će naučiti razlikovati oblike trgovačkih društava, razumjeti postupke osnivanja i prestanka te istražiti zaštitu intelektualnog vlasništva.

Skladištenje živežnih namirnica, proizvoda i prerađevina

(0)    120 22

Antonija Kristek Janković

Turizam i ugostiteljstvo

Kuharski tehničar

Procesi obrade namirnica

1. razred

Obrazovni materijal „Skladištenje živežnih namirnica, proizvoda i prerađevina“ osposobljava učenike i polaznike za pravilno skladištenje hrane. Kroz praktične zadatke, korisnici će naučiti razlikovati skladišne prostore, pripremiti namirnice za skladištenje te voditi dokumentaciju sukladno propisima.

Sanitarno higijenski uvjeti u ugostiteljstvu

(0)    170 26

Antonija Kristek Janković

Turizam i ugostiteljstvo

Kuharski tehničar

Higijena i Ekologija

1. razred

Obrazovni materijal „Sanitarno higijenski uvjeti u ugostiteljstvu“ osposobljava učenike i polaznike za primjenu higijenskih standarda u ugostiteljskom radu. Kroz praktične zadatke, korisnici će naučiti održavati opremu i prostorije, voditi evidenciju te prepoznati simbole upozorenja na sredstvima za čišćenje.

Promjene svojstava namirnica pri obradi

(0)    207 32

Silvija Bašić Palković

Turizam i ugostiteljstvo

Kuharski tehničar

Procesi obrade namirnica

1. razred

Obrazovni materijal „Promjene svojstava namirnica pri obradi“ upoznaje učenike i polaznike s utjecajem različitih postupaka obrade na namirnice. Kroz konkretne primjere, korisnici će naučiti tehnologiju dobivanja proizvoda biljnog i životinjskog podrijetla te razumjeti kemijske promjene tijekom termičke obrade.

Vrste jednogodišnjeg i dvogodišnjeg cvijeća

(0)    60 9

Blanka Pazman

Poljoprivreda, prehrana i veterina

Uzgajivač cvijeća

Proizvodnja sezonskog cvijeća

1. razred

Obrazovni materijal „Vrste jednogodišnjeg i dvogodišnjeg cvijeća“ namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele naučiti prepoznati morfološke razlike među cvjetnim vrstama, razumjeti njihove uzgojne zahtjeve te ih pravilno razvrstati prema visini, vremenu berbe i načinu primjene u hortikulturi.

Osnove obrade živežnih namirnica

(0)    272 44

Ivan Gašpić

Turizam i ugostiteljstvo

Kuharski tehničar

Temeljne vještine u ugostiteljstvu

1. razred

Obrazovni materijal „Osnove obrade živežnih namirnica“ osposobljava učenike i polaznike za pravilno rukovanje namirnicama, alatima i uređajima u proizvodno poslužnom odjelu. Kroz praktične zadatke, korisnici će naučiti mehaničke i termičke postupke obrade te primijeniti higijenske i sigurnosne norme.