Razred: 2. razred
Obrazovnih materijala: 201- Istaknuto
Začinsko i ljekovito bilje
(0) 680 97
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Agrotehničar, Agroturistički tehničar, Fitomedicinski tehničar, Hortikulturni tehničar dizajner, Poljoprivredni gospodarstvenik, Tehničar nutricionist
1. razred, 2. razred, 3. razred, 4. razred
Priručnik "Ljekovito i začinsko bilje" osmišljen je kako bi učenike i polaznike upoznao s mogućnostima primjene ljekovitog i začinskog bilja u tradicionalnoj medicini i prehrani. Ljekovite komponente u biljkama u obliku vitamina, mineralnih elemenata, fitokemikalija i eteričnih ulja pružaju raznolike blagodati za ljudsko zdravlje. S druge strane, začinsko i ljekovoto bilje dodaje dubinu okusu i aromi raznim jelima stvarajući bogatstvo okusa i osjećaja koji su ključni za kulinarsko iskustvo.
Internetska tehnologija u poslovanju
(0) 858 267
Ekonomija i trgovina, Pravo, politologija, sociologija, državna uprava i javni poslovi
Arhivski tehničar, Komercijalist, Referent za poslovnu ekonomiju, Upravno-poslovni referent
Informacijsko-komunikacijska tehnologija i oblikovanje teksta, Informacijsko-komunikacijske tehnologije u uredskom poslovanju, Poslovna informatika
Obrazovni materijal „Internetska tehnologija u poslovanju“ učenicima i polaznicima otkriva kako Internet i računalne mreže mijenjaju komunikaciju, poslovanje, obrazovanje i društvo. Kroz primjere e-trgovine, digitalnog marketinga i udaljenog učenja, stječu se znanja o primjeni internetskih tehnologija u suvremenom poslovnom okruženju.
- Istaknuto
Upravljanje osobnim financijama
(0) 1881 361
Komercijalist, Referent za poslovnu ekonomiju, Upravno-poslovni referent
Financijska pismenost, Financijska početnica, Uvod u osobne financije
1. razred, 2. razred, 3. razred
Obrazovni materijal "Upravljanje osobnim financijama" pruža učenicima i polaznicima znanja i vještine potrebne za odgovorno upravljanje novcem. Kroz šest tematskih poglavlja, praktične zadatke i alate za samoprocjenu, polaznici uče planirati budžet, postavljati financijske ciljeve, prepoznati rizike i donositi informirane financijske odluke.
Skladištenje prehrambene robe i pića
(0) 314 57
Prehrambena roba i trendovi u prehrani
Obrazovni materijal "Skladištenje prehrambene robe i pića" osmišljen je kako bi učenici i polaznici stekli temeljito razumijevanje pravilnog skladištenja hrane i pića, uzimajući u obzir njihove karakteristike. Materijal pokriva teme poput vrsta ambalaže, robnih gubitaka i unutarnjih transportnih sredstava. Uz zadatke za procjenu napretka, učenici će steći vještine potrebne za efikasno upravljanje skladištima.
Namirnice biljnog podrijetla
(0) 575 148
Komercijalist, Prodavač, Skladištar
Prehrambena roba, Prehrambena roba i trendovi u prehrani
Obrazovni materijal "Namirnice biljnog podrijetla" pruža učenicima i polaznicima osnovne informacije o različitim vrstama biljnih namirnica. Pokriva teme kao što su proizvodi od žitarica, povrće, voće, začini, biljna ulja i masti, te alkaloidne namirnice. Slikovni prilozi i zadaci za samoprocjenu pomažu korisnicima da bolje razumiju i primijene stečeno znanje u praksi.
Namirnice životinjskog podrijetla
(0) 496 103
Komercijalist, Prodavač, Skladištar
Prehrambena roba, Prehrambena roba i trendovi u prehrani
Obrazovni materijal "Namirnice životinjskog podrijetla" pruža učenicima i polaznicima detaljan pregled različitih vrsta životinjskih namirnica. Obrađuju se teme kao što su vrste mesa, mesni proizvodi, ribe, rakovi, mlijeko, jaja i životinjske masnoće. Uz slikovne priloge i zadatke za samoprocjenu, učenici će steći temeljito razumijevanje prehrambenih proizvoda životinjskog podrijetla te njihovu primjenu u praksi.
Trendovi u prehrani
(0) 353 54
Prehrambena roba i trendovi u prehrani
Obrazovni materijal "Trendovi u prehrani" namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele razumjeti suvremene prehrambene navike i način rukovanja organskom, vegetarijanskom, veganskom i bezglutenskom hranom. Kroz slikovne priloge, zadatke i tablice za samoprocjenu, korisnici razvijaju znanja i vještine važne za moderno prehrambeno tržište i osobni razvoj.
Korovne vrste
(0) 311 50
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Agromeliorator, Agrotehničar, Agroturistički tehničar, Fitomedicinski tehničar, Poljoprivredni gospodarstvenik, Tehničar za voćarstvo, vinarstvo i vinogradarstvo
Štetni organizmi u poljoprivredi
Obrazovni materijal "Korovne vrste" pruža učenicima i polaznicima znanja o štetnosti korova, njihovom utjecaju na poljoprivredu te načinima suzbijanja. Naučit će prepoznati korovne biljke, razumjeti metode kontrole te primijeniti održive mjere zaštite kako bi se očuvala kvaliteta prinosa i ravnoteža u prirodi.
Sanacija i oporavak tla
(0) 171 15
Poljoprivreda, prehrana i veterina
1. razred, 2. razred, 3. razred
Obrazovni materijal "Sanacija tla" upoznaje učenike i polaznike s vrstama oštećenja tla te metodama njegova popravljanja i oporavka. Kroz teoriju i praktične primjere obrađuju se biološke, kemijske i fizikalne metode sanacije, s ciljem očuvanja tla kao ključnog, ali neobnovljivog prirodnog resursa.