Vida Bilogrević Gatolin
Obrazovnih materijala: 8
Tehnologija ulja i masti
(0) 184 42
Vida Bilogrević Gatolin, Barbara Brunović
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Agrotehničar, Poljoprivredni gospodarstvenik, Prehrambeni tehničar
1. razred, 2. razred, 3. razred, 4. razred
Obrazovni materijal "Tehnologija ulja i mast"i namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele razumjeti ulogu ulja i masti u prehrani i industriji. Kroz jasan prikaz nutritivnih i tehnoloških aspekata, materijal objašnjava njihovu važnost, proizvodnju, obradu i primjenu u svakodnevnim namirnicama.

Procjena kakvoće prehrane i nutritivnog status
(0) 206 49
Vida Bilogrević Gatolin, Denis Horvat
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Obrazovni materijal "Procjena kakvoće prehrane i nutritivnog statusa" namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele steći znanja o metodama procjene prehrambenih navika i tjelesnog sastava. Kroz praktične alate i indekse, korisnici uče kako prepoznati rizike, poboljšati prehranu i pridonijeti očuvanju zdravlja.

Fiziologija prehrane i osnove planiranja jelovnika
(0) 242 62
Vida Bilogrević Gatolin, Denis Horvat
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Obrazovni materijal "Fiziologija prehrane i osnove planiranja jelovnika" osmišljen je za učenike i polaznike koji žele razumjeti kako prehrana utječe na organizam i naučiti planirati uravnotežene jelovnike. Kroz konkretne primjere i izračune, stječu se znanja o energetskoj i nutritivnoj vrijednosti hrane te principima pravilne prehrane.

Organizacija rada u klaonici i mesnici
(0) 132 27
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Obrazovni materijal "Organizacija rada u klaonici i mesnici" namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele steći praktična znanja o procesima rada, čišćenja, pripreme mesa i vođenja evidencije u skladu s HACCP načelima. Sadržaj razvija vještine potrebne za učinkovito i odgovorno sudjelovanje u radu klaonice i mesnice.

Bolesti životinja za klanje
(0) 140 19
Vida Bilogrević Gatolin, Željka Kišić
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Obrazovni materijal "Bolesti životinja za klanje" namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele razumjeti kako prepoznati bolesne životinje, spriječiti širenje zoonoza te zaštititi zdravlje ljudi i životinja. Kroz praktične primjere obrađuju se simptomi bolesti, prijenos zaraza i važnost higijene i karantene u stočarskoj praksi.

Sirovine za proizvodnju mesa i mesnih proizvoda
(0) 221 55
Vida Bilogrević Gatolin, Tamara Kajfeš Hrgovan
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Sirovine u proizvodnji mesa i mesnih proizvoda
Obrazovni materijal "Sirovine za proizvodnju mesa i mesnih proizvoda" omogućuje učenicima i polaznicima razumijevanje vrsta mesa, njegove kvalitete i pravilne klasifikacije trupova. Pruža temeljna znanja o važnosti odabira sirovina, dodataka i začina u mesnoj industriji s ciljem postizanja sigurnih i kvalitetnih proizvoda.

Mjere zaštite na radu u poljoprivrednoj i prehrambenoj proizvodnji i u uzgoju i držanju životinja
(0) 851 165
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Agroekološki tehničar, Agromeliorator, Agrotehničar, Agroturistički tehničar, Cvjećar, Cvjećarski tehničar dizajner, Fitomedicinski tehničar, Hortikulturni tehničar dizajner, Mesar, Pekar-slastičar, Poljoprivredni gospodarstvenik, Prehrambeni tehničar, Tehničar nutricionist, Tehničar za voćarstvo, vinarstvo i vinogradarstvo
Obrazovni materijal "Mjere zaštite na radu" omogućuje učenicima i polaznicima razumijevanje važnosti sigurnog rada u proizvodnim pogonima, radionicama i drugim radnim okruženjima. Kroz praktične primjere naučit će prepoznati izvore opasnosti, pravilno koristiti zaštitna sredstva te usvojiti osnovna pravila sigurnog rada i higijene.

Opća načela ekologije i zaštita pitke vode
(0) 444 88
Vida Bilogrević Gatolin, Denis Horvat
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Opća načela ekologije i zaštita pitke vode
Obrazovni materijal "Opća načela ekologije i zaštita pitke vode" namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele razumjeti ekološke procese i važnost očuvanja prirode. Kroz teme poput dinamike ekosustava, bioraznolikosti i utjecaja čovjeka na okoliš, stječu znanja o održivom razvoju i zaštiti prirodnih resursa, posebno pitke vode.