Snježana Koturić

Snježana Koturić

Obrazovnih materijala: 3
  • Istaknuto
Začinsko i ljekovito bilje

(0)    598 92

Snježana Koturić

Poljoprivreda, prehrana i veterina

Agrotehničar, Agroturistički tehničar, Fitomedicinski tehničar, Hortikulturni tehničar dizajner, Poljoprivredni gospodarstvenik, Tehničar nutricionist

Začinsko i ljekovito bilje

1. razred, 2. razred, 3. razred, 4. razred

Priručnik "Ljekovito i začinsko bilje" osmišljen je kako bi učenike i polaznike upoznao s mogućnostima primjene ljekovitog i začinskog bilja u tradicionalnoj medicini i prehrani. Ljekovite komponente u biljkama u obliku vitamina, mineralnih elemenata, fitokemikalija i eteričnih ulja pružaju raznolike blagodati za ljudsko zdravlje. S druge strane, začinsko i ljekovoto bilje dodaje dubinu okusu i aromi raznim jelima stvarajući bogatstvo okusa i osjećaja koji su ključni za kulinarsko iskustvo.

Tehnologija voća i povrća

(0)    275 70

Snježana Koturić

Poljoprivreda, prehrana i veterina

Agrotehničar, Agroturistički tehničar, Poljoprivredni gospodarstvenik, Prehrambeni tehničar

Tehnologija voća i povrća

1. razred, 2. razred, 3. razred, 4. razred

Obrazovni materijal "Tehnologija voća i povrća" namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele steći znanja o nutritivnoj vrijednosti, preradi, konzerviranju i primjeni voća i povrća. Kroz sadržaj se obrađuju tehnološki procesi, vrste proizvoda i važnost ambalaže, uz naglasak na održivost i zdravu prehranu.

Sastav i karakteristike mesa

(0)    272 58

Snježana Koturić

Poljoprivreda, prehrana i veterina

Mesar

Sirovine u proizvodnji mesa i mesnih proizvoda

1. razred

Obrazovni materijal "Sastav i karakteristike mesa" pomaže učenicima i polaznicima razumjeti nutritivnu vrijednost, sastav i fizikalno-kemijska svojstva različitih vrsta mesa. Kroz pregled mišićnog, vezivnog i masnog tkiva te parametara poput pH, boje i sadržaja proteina, razvijaju se temelji za kvalitetnu procjenu i pravilnu primjenu mesa u prehrambenoj industriji.