Modul: Izrada, oblikovanje i pečenje tijesta u pekarstvu i slastičarstvu
Obrazovnih materijala: 2
Izrada tijesta za kruh
(0) 3 1
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Izrada, oblikovanje i pečenje tijesta u pekarstvu i slastičarstvu
Obrazovni materijal "Izrada tijesta za kruh" namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele razumjeti cjelokupan proces nastanka kruha – od pravilne pripreme i vaganja sastojaka do prepoznavanja pogrešaka u zamjesu. Kroz praktične i teorijske sadržaje, učenici i polaznici naučit će primijeniti standardiziranu recepturu te razlikovati ručne i strojne postupke izrade tijesta.
Oblikovanje i pečenje tijesta u pekarstvu i slastičarstvu
(0) 4 1
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Izrada, oblikovanje i pečenje tijesta u pekarstvu i slastičarstvu
Obrazovni materijal "Oblikovanje i pečenje tijesta u pekarstvu i slastičarstvu" osposobljava učenike i polaznike za precizno oblikovanje, fermentaciju i pečenje tijesta. Kroz teorijske i praktične sadržaje učenici i polaznici naučit će pravilno dijeliti tijesto, primijeniti ručne i strojne metode oblikovanja te odabrati odgovarajući način pečenja prema pravilima struke.