Izrada, oblikovanje i pečenje tijesta u pekarstvu i slastičarstvu

Modul: Izrada, oblikovanje i pečenje tijesta u pekarstvu i slastičarstvu

Obrazovnih materijala: 2
Izrada tijesta za kruh

(0)    3 1

Snježana Koturić

Poljoprivreda, prehrana i veterina

Pekar-slastičar

Izrada, oblikovanje i pečenje tijesta u pekarstvu i slastičarstvu

1. razred

Obrazovni materijal "Izrada tijesta za kruh" namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele razumjeti cjelokupan proces nastanka kruha – od pravilne pripreme i vaganja sastojaka do prepoznavanja pogrešaka u zamjesu. Kroz praktične i teorijske sadržaje, učenici i polaznici naučit će primijeniti standardiziranu recepturu te razlikovati ručne i strojne postupke izrade tijesta.

Oblikovanje i pečenje tijesta u pekarstvu i slastičarstvu

(0)    4 1

Snježana Koturić

Poljoprivreda, prehrana i veterina

Pekar-slastičar

Izrada, oblikovanje i pečenje tijesta u pekarstvu i slastičarstvu

1. razred

Obrazovni materijal "Oblikovanje i pečenje tijesta u pekarstvu i slastičarstvu" osposobljava učenike i polaznike za precizno oblikovanje, fermentaciju i pečenje tijesta. Kroz teorijske i praktične sadržaje učenici i polaznici naučit će pravilno dijeliti tijesto, primijeniti ručne i strojne metode oblikovanja te odabrati odgovarajući način pečenja prema pravilima struke.