Profil Klett d.o.o.
2023
Učenici 1.-4. razreda srednje škole (HKO 4.1 i 4.2)
svježe i prerađeno bilje, djelovanje, prerada bilja, ljekoviti pripravci, izolacija, upotreba u gastronomiji
Priručnik "Ljekovito i začinsko bilje" osmišljen je kako bi učenike i polaznike upoznao s mogućnostima primjene ljekovitog i začinskog bilja u tradicionalnoj medicini i prehrani. Ljekovite komponente u biljkama u obliku vitamina, mineralnih elemenata, fitokemikalija i eteričnih ulja pružaju raznolike blagodati za ljudsko zdravlje. S druge strane, začinsko i ljekovoto bilje dodaje dubinu okusu i aromi raznim jelima stvarajući bogatstvo okusa i osjećaja koji su ključni za kulinarsko iskustvo.
S pomoću drugog obrazovnog materijala "Ljekovito i začinsko bilje" učenici i polaznici će istražiti zakonsku regulativu, način djelovanja ljekovitih biljnih tvari, značajke, prednosti i raznovrsne primjene ljekovitog i začinskog bilja. Upoznat će se s raznolikošću biljaka koje nas okružuju, ljekovitim potencijalom te kako ih pravilno koristiti u svakodnevnom životu. Također, analizirat će razliku između svježeg i prerađenog bilja te istražiti načine uporabe ljekovitog i začinskog bilja u hrvatskoj gastronomiji. Istraživanjem ljekovitog i začinskog bilja učenici i polaznici će saznati kako se ono koristi u našem svakodnevnom životu doprinoseći našem blagostanju, okusu hrane i širem razumijevanju prirodnih resursa koje nam je darovala priroda.
Odabirom opcije "Prihvati sve kolačiće" slažete se s upotrebom kolačića koji nam pomažu pružiti vam bolje korisničko iskustvo i analizirati korištenje web stranice. Klikom na "Postavke kolačića" možete odabrati koje kolačiće želite dopustiti. Samo su nužni kolačići potrebni za ispravno funkcioniranje naše web stranice i ne mogu se odbiti.
Postavke kolačića
Naša web stranica pohranjuje četiri vrste kolačića. U bilo kojem trenutku možete odabrati koje kolačiće prihvaćate, a koje odbijate. Više o tome što su kolačići i koje vrste kolačića pohranjujemo možete pročitati na stranici
Uporaba kolačića
su potrebni iz tehničkih razloga. Bez njih, web stranica neće ispravno raditi.
su potrebni za specifične funkcionalnosti na stranici. Bez njih neke mogućnosti na stranici neće raditi.
nam pomažu da analiziramo korištenje stranice i da poboljšamo korisničko iskustvo.
nam omogućavaju da personaliziramo vaše iskustvo i šaljemo vam relevantne sadržaje i ponude, na ovoj i na drugim našim stranicama.