Začinsko i ljekovito bilje

(0)    597    92
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Profil Klett d.o.o.
2023
Učenici 1.-4. razreda srednje škole (HKO 4.1 i 4.2)

svježe i prerađeno bilje, djelovanje, prerada bilja, ljekoviti pripravci, izolacija, upotreba u gastronomiji

Priručnik "Ljekovito i začinsko bilje" osmišljen je kako bi učenike i polaznike upoznao s mogućnostima primjene ljekovitog i začinskog bilja u tradicionalnoj medicini i prehrani. Ljekovite komponente u biljkama u obliku vitamina, mineralnih elemenata, fitokemikalija i eteričnih ulja pružaju raznolike blagodati za ljudsko zdravlje. S druge strane, začinsko i ljekovoto bilje dodaje dubinu okusu i aromi raznim jelima stvarajući bogatstvo okusa i osjećaja koji su ključni za kulinarsko iskustvo.
hrvatski
Hrvatska
32
Objavio/la: Josip Ivoš Datum: 6. travanj 2025.
Podijeli
Otključaj sadržaj
S pomoću drugog obrazovnog materijala "Ljekovito i začinsko bilje" učenici i polaznici će istražiti zakonsku regulativu, način djelovanja ljekovitih biljnih tvari, značajke, prednosti i raznovrsne primjene ljekovitog i začinskog bilja. Upoznat će se s raznolikošću biljaka koje nas okružuju, ljekovitim potencijalom te kako ih pravilno koristiti u svakodnevnom životu. Također, analizirat će razliku između svježeg i prerađenog bilja te istražiti načine uporabe ljekovitog i začinskog bilja u hrvatskoj gastronomiji. Istraživanjem ljekovitog i začinskog bilja učenici i polaznici će saznati kako se ono koristi u našem svakodnevnom životu doprinoseći našem blagostanju, okusu hrane i širem razumijevanju prirodnih resursa koje nam je darovala priroda.

Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.

0
0 od 5 (0 Recenzije )

Povezani obrazovni materijali