Sirovine u pekarstvu i slastičarstvu

(0)    4    1
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Profil Klett d.o.o
2025
Učenici 1. razreda (HKO 4.1)
1

osnovne sirovine, pomoćne sirovine, dodatne sirovine, kvaliteta i čuvanje sirovina i poluproizvoda, kvarenje sirovina i poluproizvoda

Obrazovni materijal „Sirovine u pekarstvu i slastičarstvu“ omogućuje učenicima i polaznicima da prepoznaju vrste i kvalitetu sirovina te poluproizvoda, nauče pravilno skladištiti sastojke i spriječiti njihovo kvarenje. Kroz praktičan pristup razvijaju znanja ključna za sigurnu i kvalitetnu proizvodnju pekarskih i slastičarskih proizvoda.
hrvatski
Hrvatska
31
Objavio/la: Marija Pavkov Objavljeno: 15. listopad 2025. Uređeno: 5. studeni 2025.
Podijeli
Otključaj sadržaj
Priručnik „Sirovine u pekarstvu i slastičarstvu“ osmišljen je kako bi učenicima i polaznicima pružio temeljito razumijevanje sirovina koje čine osnovu svakog pekarskog i slastičarskog proizvoda. Kroz ovaj sadržaj naučit će razlikovati osnovne, pomoćne i dodatne sirovine te poluproizvode, prepoznati njihovu kvalitetu, pravilno ih skladištiti i uočiti znakove kvarenja. Priručnik naglašava važnost odgovornog rukovanja sirovinama, jer upravo one određuju okus, teksturu i sigurnost gotovih proizvoda. Učenici i polaznici razvijaju osjetljivost na detalje koji čine razliku između prosječnog i vrhunskog proizvoda. Znanje stečeno ovim priručnikom omogućuje im da donose ispravne odluke u svakodnevnom radu, spriječe nastanak neispravnih proizvoda i osiguraju visoku razinu higijene i kvalitete.

Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.

0
0 od 5 (0 Recenzije )

Povezani obrazovni materijali