Profil Klett d.o.o
2025
Učenici 1. razreda (HKO 4.1)
1
osnovne sirovine, pomoćne sirovine, dodatne sirovine, kvaliteta i čuvanje sirovina i poluproizvoda, kvarenje sirovina i poluproizvoda
Obrazovni materijal „Sirovine u pekarstvu i slastičarstvu“ omogućuje učenicima i polaznicima da prepoznaju vrste i kvalitetu sirovina te poluproizvoda, nauče pravilno skladištiti sastojke i spriječiti njihovo kvarenje. Kroz praktičan pristup razvijaju znanja ključna za sigurnu i kvalitetnu proizvodnju pekarskih i slastičarskih proizvoda.
Priručnik „Sirovine u pekarstvu i slastičarstvu“ osmišljen je kako bi učenicima i polaznicima pružio temeljito razumijevanje sirovina koje čine osnovu svakog pekarskog i slastičarskog proizvoda. Kroz ovaj sadržaj naučit će razlikovati osnovne, pomoćne i dodatne sirovine te poluproizvode, prepoznati njihovu kvalitetu, pravilno ih skladištiti i uočiti znakove kvarenja. Priručnik naglašava važnost odgovornog rukovanja sirovinama, jer upravo one određuju okus, teksturu i sigurnost gotovih proizvoda. Učenici i polaznici razvijaju osjetljivost na detalje koji čine razliku između prosječnog i vrhunskog proizvoda. Znanje stečeno ovim priručnikom omogućuje im da donose ispravne odluke u svakodnevnom radu, spriječe nastanak neispravnih proizvoda i osiguraju visoku razinu higijene i kvalitete.
Odabirom opcije "Prihvati sve kolačiće" slažete se s upotrebom kolačića koji nam pomažu pružiti vam bolje korisničko iskustvo i analizirati korištenje web stranice. Klikom na "Postavke kolačića" možete odabrati koje kolačiće želite dopustiti. Samo su nužni kolačići potrebni za ispravno funkcioniranje naše web stranice i ne mogu se odbiti.
Postavke kolačića
Naša web stranica pohranjuje četiri vrste kolačića. U bilo kojem trenutku možete odabrati koje kolačiće prihvaćate, a koje odbijate. Više o tome što su kolačići i koje vrste kolačića pohranjujemo možete pročitati na stranici
Uporaba kolačića
su potrebni iz tehničkih razloga. Bez njih, web stranica neće ispravno raditi.
su potrebni za specifične funkcionalnosti na stranici. Bez njih neke mogućnosti na stranici neće raditi.
nam pomažu da analiziramo korištenje stranice i da poboljšamo korisničko iskustvo.
nam omogućavaju da personaliziramo vaše iskustvo i šaljemo vam relevantne sadržaje i ponude, na ovoj i na drugim našim stranicama.