Priručnik "Oblikovanje i pečenje tijesta u pekarstvu i slastičarstvu" vodi učenike i polaznike kroz ključne faze završne pripreme tijesta – od pravilnog dijeljenja i oblikovanja do optimalne fermentacije i pečenja. Kroz detaljno objašnjene postupke, priručnik pomaže razumjeti važnost preciznog vaganja, međufermentacije i završne fermentacije, kao i utjecaj temperature, vlage i vremena pečenja na konačni proizvod. Učenici i polaznici naučit će razlikovati i primijeniti ručne i strojne metode oblikovanja tijesta, koristiti moderne uređaje i peći, te analizirati kako svaki korak utječe na strukturu, aromu i izgled proizvoda. Poseban naglasak stavljen je na razvoj praktičnih vještina i senzorne procjene, što omogućuje stvaranje pekarskih i slastičarskih proizvoda visoke kvalitete. Ovaj priručnik potiče povezivanje teorije i prakse, razvijajući profesionalnost, preciznost i osjećaj za detalj u svakom koraku pripreme tijesta.
Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.