Modul: Sirovine u proizvodnji mesa i mesnih proizvoda
Obrazovnih materijala: 2
Sirovine za proizvodnju mesa i mesnih proizvoda
(0) 221 55
Vida Bilogrević Gatolin, Tamara Kajfeš Hrgovan
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Sirovine u proizvodnji mesa i mesnih proizvoda
Obrazovni materijal "Sirovine za proizvodnju mesa i mesnih proizvoda" omogućuje učenicima i polaznicima razumijevanje vrsta mesa, njegove kvalitete i pravilne klasifikacije trupova. Pruža temeljna znanja o važnosti odabira sirovina, dodataka i začina u mesnoj industriji s ciljem postizanja sigurnih i kvalitetnih proizvoda.

Sastav i karakteristike mesa
(0) 272 58
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Sirovine u proizvodnji mesa i mesnih proizvoda
Obrazovni materijal "Sastav i karakteristike mesa" pomaže učenicima i polaznicima razumjeti nutritivnu vrijednost, sastav i fizikalno-kemijska svojstva različitih vrsta mesa. Kroz pregled mišićnog, vezivnog i masnog tkiva te parametara poput pH, boje i sadržaja proteina, razvijaju se temelji za kvalitetnu procjenu i pravilnu primjenu mesa u prehrambenoj industriji.