Izrada tijesta za kruh

(0)    4    1
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Profil Klett d.o.o.
2025
Učenici 1. razreda (HKO 4.1)
1

receptura, brašno, masnoća, zamjes, ručna izrada tijesta, strojna izrada tijesta, indirektan i direktan način izrade tijesta, fermentacija tijesta, procesi u tijestu, pogreške pri ručnoj i strojnoj izradi tijesta

Obrazovni materijal "Izrada tijesta za kruh" namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele razumjeti cjelokupan proces nastanka kruha – od pravilne pripreme i vaganja sastojaka do prepoznavanja pogrešaka u zamjesu. Kroz praktične i teorijske sadržaje, učenici i polaznici naučit će primijeniti standardiziranu recepturu te razlikovati ručne i strojne postupke izrade tijesta.
hrvatski
Hrvatska
25
Objavio/la: Marija Pavkov Objavljeno: 14. listopad 2025. Uređeno: 4. studeni 2025.
Podijeli
Otključaj sadržaj
Priručnik "Izrada tijesta za kruh" vodi učenike i polaznike kroz sve faze stvaranja kruha – od poznavanja sirovina, važnosti recepture i pravilne pripreme, do razumijevanja tehnoloških procesa koji se odvijaju tijekom zamjesa i fermentacije. U priručniku se detaljno obrađuju metode ručne i strojne izrade tijesta, kao i razlike između direktnog i indirektnog postupka. Učenici i polaznici naučit će kako kontrolirati temperaturu, vrijeme miješanja i fermentacije te kako prepoznati i otkloniti najčešće pogreške koje nastaju tijekom rada. Posebna se pažnja posvećuje analizi uzroka pogrešaka i njihovom sprječavanju, čime se razvija profesionalno razumijevanje i sposobnost samostalnog vođenja procesa. Ovaj priručnik pomaže učenicima i polaznicima povezati teorijsko znanje s praksom, potičući preciznost, odgovornost i kreativnost u pekarskom radu.

Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.

0
0 od 5 (0 Recenzije )

Povezani obrazovni materijali