Priručnik "Procjena kakvoće prehrane i nutritivnog statusa" pruža učenicima i polaznicima znanja o metodama kojima se ocjenjuje prehrambeni unos i stanje organizma. Obuhvaćene su morfološke metode poput mjerenja tjelesne mase, visine i opsega struka, kao i naprednije tehnike za analizu sastava tijela (BIA, DEXA, ADP). Učenici i polaznici upoznaju se s brojnim prehrambenim indeksima koji procjenjuju raznolikost, kvalitetu i pravilnost prehrane, poput Mediteranskog indeksa prehrane ili Indeksa zdravog prehrambenog obrasca. Kroz ovaj obrazovni materijal stječu se vještine za kritičku analizu prehrambenih navika i pružanje preporuka usmjerenih prema očuvanju zdravlja. Naglasak je stavljen i na praktične i etičke aspekte primjene metoda, čime se učenici i polaznici osposobljavaju za rad u području nutricionizma i zdravstvenog savjetovanja.
Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.