Procjena kakvoće prehrane i nutritivnog status

(0)    206    49
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Profil Klett d.o.o
2023
Učenici 1. razreda (HKO 4.2)

energetska vrijednost, nutritivna vrijednost, prehrana, metode procjene kakvoće, prikupljanje podataka, sastav tijela, metode procjene nutritivnog sastava

Obrazovni materijal "Procjena kakvoće prehrane i nutritivnog statusa" namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele steći znanja o metodama procjene prehrambenih navika i tjelesnog sastava. Kroz praktične alate i indekse, korisnici uče kako prepoznati rizike, poboljšati prehranu i pridonijeti očuvanju zdravlja.
hrvatski
Hrvatska
24
Objavio/la: Marija Pavkov Datum: 12. svibanj 2025.
Podijeli
Otključaj sadržaj
Priručnik "Procjena kakvoće prehrane i nutritivnog statusa" pruža učenicima i polaznicima znanja o metodama kojima se ocjenjuje prehrambeni unos i stanje organizma. Obuhvaćene su morfološke metode poput mjerenja tjelesne mase, visine i opsega struka, kao i naprednije tehnike za analizu sastava tijela (BIA, DEXA, ADP). Učenici i polaznici upoznaju se s brojnim prehrambenim indeksima koji procjenjuju raznolikost, kvalitetu i pravilnost prehrane, poput Mediteranskog indeksa prehrane ili Indeksa zdravog prehrambenog obrasca. Kroz ovaj obrazovni materijal stječu se vještine za kritičku analizu prehrambenih navika i pružanje preporuka usmjerenih prema očuvanju zdravlja. Naglasak je stavljen i na praktične i etičke aspekte primjene metoda, čime se učenici i polaznici osposobljavaju za rad u području nutricionizma i zdravstvenog savjetovanja.

Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.

0
0 od 5 (0 Recenzije )

Povezani obrazovni materijali