Fiziologija prehrane i osnove planiranja jelovnika

(0)    243    62
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Profil Klett d.o.o
2023
Učenici 1. razreda (HKO 4.2)

energetska vrijednost, nutritivna vrijednost, prehrana

Obrazovni materijal "Fiziologija prehrane i osnove planiranja jelovnika" osmišljen je za učenike i polaznike koji žele razumjeti kako prehrana utječe na organizam i naučiti planirati uravnotežene jelovnike. Kroz konkretne primjere i izračune, stječu se znanja o energetskoj i nutritivnoj vrijednosti hrane te principima pravilne prehrane.
hrvatski
Hrvatska
20
Objavio/la: Marija Pavkov Datum: 12. svibanj 2025.
Podijeli
Otključaj sadržaj
Priručnik "Fiziologija prehrane i osnove planiranja jelovnika" namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele steći temeljna znanja o utjecaju prehrane na ljudsko zdravlje i razviti vještine potrebne za izradu kvalitetnih, uravnoteženih jelovnika. Kroz ovaj sadržaj korisnici uče razlikovati energetsku i nutritivnu vrijednost hrane, izračunavati dnevne energetske potrebe i razumjeti kako različiti čimbenici (dob, spol, aktivnost) utječu na prehrambene potrebe. Materijal pruža praktične smjernice za planiranje jelovnika u skladu s načelima pravilne prehrane, uz primjere prilagodbe prehrane za specifične potrebe poput vegetarijanske, veganske ili bezlaktozne prehrane. Kroz zadatke i stvarne scenarije, učenici i polaznici razvijaju kritičko razmišljanje i sposobnost primjene stečenog znanja u praksi – vještinu sve važniju u suvremenom pristupu prehrani i zdravlju.

Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.

0
0 od 5 (0 Recenzije )

Povezani obrazovni materijali