Priručnik "Fiziologija prehrane i osnove planiranja jelovnika" namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele steći temeljna znanja o utjecaju prehrane na ljudsko zdravlje i razviti vještine potrebne za izradu kvalitetnih, uravnoteženih jelovnika. Kroz ovaj sadržaj korisnici uče razlikovati energetsku i nutritivnu vrijednost hrane, izračunavati dnevne energetske potrebe i razumjeti kako različiti čimbenici (dob, spol, aktivnost) utječu na prehrambene potrebe. Materijal pruža praktične smjernice za planiranje jelovnika u skladu s načelima pravilne prehrane, uz primjere prilagodbe prehrane za specifične potrebe poput vegetarijanske, veganske ili bezlaktozne prehrane. Kroz zadatke i stvarne scenarije, učenici i polaznici razvijaju kritičko razmišljanje i sposobnost primjene stečenog znanja u praksi – vještinu sve važniju u suvremenom pristupu prehrani i zdravlju.
Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.