Ekologija u turizmu i ugostiteljstvu

(0)    10    3
Robertino Marinjak
Turizam i ugostiteljstvo
Kuharski tehničar
Higijena i Ekologija
1. razred
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Profil Klett d.o.o.
2025
Učenici 1. razreda (HKO 4.2)
1. izdanje

ekologija, otpad, recikliranje, linearna ekonomija, kružna ekonomija, kemijska sredstva, održivi turizam

Obrazovni materijal „Ekologija u turizmu i ugostiteljstvu“ osnažuje učenike i polaznike za odgovorno djelovanje prema okolišu. Kroz konkretne primjere, korisnici će naučiti kako pravilno zbrinjavati otpad, primijeniti principe kružne ekonomije te smanjiti negativan utjecaj turizma na prirodu.
hrvatski
Republika Hrvatska
30
Objavio/la: Josip Ivoš Objavljeno: 29. listopad 2025. Uređeno: 5. studeni 2025.
Podijeli
Otključaj sadržaj
Priručnik „Ekologija u turizmu i ugostiteljstvu“ namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele razumjeti i primijeniti ekološke principe u svakodnevnom radu. Priručnik obrađuje postupke zbrinjavanja otpada u ugostiteljskim objektima, razvrstavanje prema načinu obrade te pravilnu upotrebu kemijskih sredstava u skladu s deklaracijama. Upoznaje korisnike s konceptom kružne ekonomije (4R: Reduce, Reuse, Recycle, Recover) i njegovom primjenom u ugostiteljstvu. Poseban naglasak stavlja se na održivi razvoj i metode smanjenja negativnog utjecaja turizma na okoliš. Učenici i polaznici će naučiti kako koristiti propisane obrasce i evidencije te razviti svijest o važnosti ekološki odgovornog poslovanja. Priručnik potiče aktivno sudjelovanje u očuvanju prirode kroz konkretne mjere i primjere iz prakse.

Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.

0
0 od 5 (0 Recenzije )

Povezani obrazovni materijali