Osnove obrade živežnih namirnica

(0)    25    3
Ivan Gašpić
Turizam i ugostiteljstvo
Kuharski tehničar
Temeljne vještine u ugostiteljstvu
1. razred
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Profil Klett d.o.o.
2025
Učenici 1. razreda (HKO 4.2)
1. izdanje

kuhinjski alat, kuhinjski strojevi, termički uređaji, kuhinjsko posuđe, uređaji za hlađenje i smrzavanje, kuhinjski namještaj, mehanički procesi, obrada namirnica, higijena opreme, tehnološki postupci, izvori i prenositelji topline, opasnosti, zaštita na radu, zakonske odredbe, recepti

Obrazovni materijal „Osnove obrade živežnih namirnica“ osposobljava učenike i polaznike za pravilno rukovanje namirnicama, alatima i uređajima u proizvodno poslužnom odjelu. Kroz praktične zadatke, korisnici će naučiti mehaničke i termičke postupke obrade te primijeniti higijenske i sigurnosne norme.
hrvatski
Republika Hrvatska
46
Objavio/la: Josip Ivoš Objavljeno: 29. listopad 2025. Uređeno: 5. studeni 2025.
Podijeli
Otključaj sadržaj
Priručnik „Osnove obrade živežnih namirnica“ namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele steći temeljna znanja i vještine potrebne za rad u ugostiteljstvu. Priručnik obuhvaća prepoznavanje i primjenu alata za mehaničku obradu namirnica, održavanje higijene opreme te razumijevanje izvora i prijenosa topline u termičkim procesima. Učenici i polaznici će naučiti razlikovati uređaje za termičku obradu, primijeniti osnovne termičke postupke te prepoznati moguće opasnosti pri rukovanju strojevima. Poseban naglasak stavlja se na sigurnosne norme i zakonske odredbe zaštite na radu, kao i na točno praćenje uputa iz recepta. Priručnik potiče razvoj praktičnih kompetencija potrebnih za kvalitetnu i sigurnu pripremu hrane u profesionalnom okruženju.

Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.

0
0 od 5 (0 Recenzije )

Povezani obrazovni materijali