Skladištenje živežnih namirnica, proizvoda i prerađevina

(0)    11    3
Robertino Marinjak
Turizam i ugostiteljstvo
Kuharski tehničar
Procesi obrade namirnica
1. razred
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Profil Klett d.o.o.
2025
Učenici 1. razreda (HKO 4.2)
1. izdanje

skladište, suho skladište, temperatura, FIFO, kontaminacija, rashladna komora, hladnjača, skladišna evidencija, križna kontaminacija

Obrazovni materijal „Skladištenje živežnih namirnica, proizvoda i prerađevina“ osposobljava učenike i polaznike za pravilno skladištenje hrane. Kroz praktične zadatke, korisnici će naučiti razlikovati skladišne prostore, pripremiti namirnice za skladištenje te voditi dokumentaciju sukladno propisima.
hrvatski
Republika Hrvatska
45
Objavio/la: Josip Ivoš Objavljeno: 29. listopad 2025. Uređeno: 5. studeni 2025.
Podijeli
Otključaj sadržaj
Priručnik „Skladištenje živežnih namirnica, proizvoda i prerađevina“ namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele steći znanja o pravilnom skladištenju prehrambenih proizvoda u ugostiteljstvu. Priručnik obuhvaća odabir odgovarajućeg načina skladištenja ovisno o vrsti namirnice, razlikovanje skladišnih prostora te pripremu namirnica za pohranu. Učenici i polaznici će naučiti kako prepoznati potencijalne opasnosti tijekom skladištenja, voditi propisanu dokumentaciju te primijeniti pravila sigurnosti i higijene. Poseban naglasak stavlja se na očuvanje kvalitete i zdravstvene ispravnosti namirnica kroz pravilno rukovanje i organizaciju skladišnog prostora. Priručnik potiče razvoj odgovornog pristupa radu u prehrambenom sektoru, usmjerenog na sigurnost potrošača i poštivanje važećih propisa.

Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.

0
0 od 5 (0 Recenzije )

Povezani obrazovni materijali