Tehnologija alkoholnih i bezalkoholnih pića

(0)    279    54
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Profil Klett d.o.o
2023
Učenici 1. razreda (HKO 4.1 i 4.2)

bezalkoholna pića, alkoholna pića, ambalaža, proizvodnja, zbrinjavanje otpada

Obrazovni materijal "Tehnologija alkoholnih i bezalkoholnih pića" osmišljen je za učenike i polaznike koji žele saznati više o sastavu, proizvodnji, ambalaži i klasifikaciji pića. Kroz pregled sirovina, tehnoloških postupaka i važnosti održive proizvodnje, materijal nudi sveobuhvatan uvid u industriju pića.
hrvatski
Hrvatska
36
Objavio/la: Marija Pavkov Objavljeno: 12. svibanj 2025. Uređeno: 15. studeni 2025.
Podijeli
Otključaj sadržaj
Priručnik "Tehnologija alkoholnih i bezalkoholnih pića" pruža učenicima i polaznicima razumijevanje klasifikacije, sastava i tehnoloških procesa proizvodnje pića. Upoznaju se s razlikama između bezalkoholnih pića – poput sokova, izotonika i gaziranih napitaka – te alkoholnih pića, koja nastaju fermentacijom šećera ili škroba iz biljnih sirovina. Objašnjeni su procesi fermentacije, korištenje kvasaca, odabir sirovina i utjecaj tehnoloških postupaka na konačni proizvod. Poseban naglasak stavljen je na važnost ambalaže, pravilnog označavanja proizvoda i odgovornog upravljanja otpadom i nusproizvodima, čime se potiče održivost u proizvodnji pića. Materijal je idealan za sve učenike i polaznike koji žele steći teorijska i praktična znanja iz područja prehrambene tehnologije i pićne industrije.

Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.

0
0 od 5 (0 Recenzije )

Povezani obrazovni materijali