Priručnik "Sigurnost na radu u proizvodnji i prometu hrane" osmišljen je kako bi učenicima i polaznicima pružio jasno razumijevanje važnosti zaštite na radu u prehrambenom sektoru. Kroz upoznavanje sa Zakonom o zaštiti na radu, učenici uče o obvezama poslodavca, važnosti procjene rizika, planiranju evakuacije, pravilnoj upotrebi vatrogasnih aparata i ulozi stručnjaka zaštite na radu. Obrađuju se važne preventivne mjere za očuvanje zdravlja i sigurnosti zaposlenika, kao i obveze u slučaju nezgode. Poseban naglasak stavljen je na siguran rad s opremom i namirnicama, edukaciju zaposlenika, vođenje evidencije i redovite liječničke preglede. Materijal potiče razvoj odgovornosti i svijesti o sigurnosti na radnom mjestu, čime učenici i polaznici stječu znanja potrebna za sigurno sudjelovanje u procesima proizvodnje i prometa hrane.
Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.