Sigurnost na radu u proizvodnji i prometu hrane

(0)    435    97
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Profil Klett d.o.o
2023
Učenici 1. razreda (HKO 4.1 i 4.2)

zakonski propisi, nezgoda na radu, profesionalna bolest, opasnosti, načela nezgode na radu, osobna zaštitna sredstva, procjena rizika

Obrazovni materijal "Sigurnost na radu u proizvodnji i prometu hrane" namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele steći temeljna znanja o pravilima zaštite na radu. Kroz praktične primjere i zakonodavne okvire, učenici uče kako spriječiti ozljede, prepoznati rizike, pravilno koristiti zaštitnu opremu te osigurati sigurnost i zdravlje svih uključenih u prehrambenu proizvodnju i promet.
hrvatski
Hrvatska
20
Objavio/la: Marija Pavkov Datum: 9. svibanj 2025.
Podijeli
Otključaj sadržaj
Priručnik "Sigurnost na radu u proizvodnji i prometu hrane" osmišljen je kako bi učenicima i polaznicima pružio jasno razumijevanje važnosti zaštite na radu u prehrambenom sektoru. Kroz upoznavanje sa Zakonom o zaštiti na radu, učenici uče o obvezama poslodavca, važnosti procjene rizika, planiranju evakuacije, pravilnoj upotrebi vatrogasnih aparata i ulozi stručnjaka zaštite na radu. Obrađuju se važne preventivne mjere za očuvanje zdravlja i sigurnosti zaposlenika, kao i obveze u slučaju nezgode. Poseban naglasak stavljen je na siguran rad s opremom i namirnicama, edukaciju zaposlenika, vođenje evidencije i redovite liječničke preglede. Materijal potiče razvoj odgovornosti i svijesti o sigurnosti na radnom mjestu, čime učenici i polaznici stječu znanja potrebna za sigurno sudjelovanje u procesima proizvodnje i prometa hrane.

Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.

0
0 od 5 (0 Recenzije )

Povezani obrazovni materijali