Kemijski sastav hrane

(0)    107    27
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Profil Klett d.o.o.
2023
Učenici 1. razreda (HKO 4.2)

hrana, prehrana, bjelančevine, ugljikohidrati, masti i ulja, vitamini, mineralne tvari, voda

Obrazovni materijal „Kemijski sastav hrane“ upoznaje učenike i polaznike s osnovnim skupinama tvari koje hrana sadrži te njihovom ulogom u očuvanju zdravlja. Kroz razumljive primjere objašnjava važnost uravnotežene prehrane i pravilnog unosa vode, potičući razvoj zdravih prehrambenih navika.
hrvatski
Hrvatska
22
Objavio: Marija Pavkov Datum: 9. svibanj 2025.
Podijeli
Otključaj sadržaj
Priručnik „Kemijski sastav hrane“ namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele razumjeti kako različite tvari u hrani utječu na zdravlje i funkcioniranje ljudskog organizma. Kroz jasan i pristupačan sadržaj obrađuju se osnovne komponente hrane – ugljikohidrati, bjelančevine, masti, vitamini, mineralne tvari i voda – te njihova uloga u rastu, razvoju i očuvanju zdravlja. Materijal ističe razliku između hrane biljnog i životinjskog podrijetla te objašnjava kako uravnotežena prehrana doprinosi zdravom načinu života. Poseban naglasak stavlja se na važnost raznolikosti u prehrani i pravilne hidratacije. Učenici i polaznici naučit će kako prepoznati nutritivnu vrijednost hrane, što im može pomoći u donošenju boljih prehrambenih odluka. Ovaj obrazovni materijal razvija znanje o prehrambenim navikama i potiče odgovornost prema vlastitom zdravlju kroz znanstveno utemeljene informacije.

Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.

0
0 od 5 (0 Recenzije )

Povezani obrazovni materijali