Profil Klett d.o.o
2023
Učenici 1. razreda (HKO 4.1 i 4.2)
biljna bolest, fitopatologija, uzročnici, infekcija, širenje bolesti, simptomi, otpornost. mjere zaštite
Obrazovni materijal "Fitopatologija" pomaže učenicima i polaznicima razumjeti uzroke, tijek i posljedice biljnih bolesti te važnost njihove prevencije i suzbijanja. Kroz jasan prikaz simptoma, uzročnika i metoda zaštite, stječu znanja potrebna za očuvanje zdravlja bilja i održivost ekosustava.
Priručnik "Fitopatologija" namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele steći temeljna znanja o bolestima biljaka, njihovim uzročnicima te načinima zaštite bilja. Kroz sadržaj se obrađuju razlike između parazitskih i neparazitskih bolesti, s posebnim naglaskom na patogene gljive koje izazivaju mikoze. Polaznici će naučiti prepoznati simptome bolesti, razumjeti faze fitopatogeneze (infekcija, inkubacija, fruktifikacija) i analizirati utjecaj okolišnih čimbenika poput vlage i temperature. Materijal također obuhvaća integrirane metode zaštite bilja – preventivne, neizravne i kurativne – naglašavajući važnost pravilne dijagnostike i odgovorne primjene zaštitnih sredstava. Cilj je razviti svijest o važnosti zdravih biljaka za očuvanje ekosustava i osnažiti učenike i polaznike za primjenu naučenog u stvarnim situacijama.
Odabirom opcije "Prihvati sve kolačiće" slažete se s upotrebom kolačića koji nam pomažu pružiti vam bolje korisničko iskustvo i analizirati korištenje web stranice. Klikom na "Postavke kolačića" možete odabrati koje kolačiće želite dopustiti. Samo su nužni kolačići potrebni za ispravno funkcioniranje naše web stranice i ne mogu se odbiti.
Postavke kolačića
Naša web stranica pohranjuje četiri vrste kolačića. U bilo kojem trenutku možete odabrati koje kolačiće prihvaćate, a koje odbijate. Više o tome što su kolačići i koje vrste kolačića pohranjujemo možete pročitati na stranici
Uporaba kolačića
su potrebni iz tehničkih razloga. Bez njih, web stranica neće ispravno raditi.
su potrebni za specifične funkcionalnosti na stranici. Bez njih neke mogućnosti na stranici neće raditi.
nam pomažu da analiziramo korištenje stranice i da poboljšamo korisničko iskustvo.
nam omogućavaju da personaliziramo vaše iskustvo i šaljemo vam relevantne sadržaje i ponude, na ovoj i na drugim našim stranicama.