Priručnik "Uzgoj i hranidba životinja za klanje" namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele razumjeti važnost i primjenu bilja u svakodnevnom životu, prehrambenoj industriji i tradicionalnom liječenju. Kroz nastavni sadržaj obuhvaćeni su zakonski propisi o sakupljanju bilja, prepoznavanje svježeg i prerađenog bilja, analiza aktivnih tvari, načini njihove pripreme i uporabe. Učenici i polaznici će steći praktična znanja o berbi, sušenju, preradi i izradi pripravaka te metodama izolacije korisnih sastojaka. Osim toga, istražit će i važnu ulogu začina u razvoju kulinarstva te njihov doprinos prepoznatljivosti hrvatske kuhinje. Priručnik potiče svijest o očuvanju prirodnih resursa i pravilnoj upotrebi bilja u skladu s tradicijom i suvremenim standardima. Kombinirajući teoriju i praksu, učenici i polaznici razvijaju znanja korisna za osobni razvoj, prehrambeno zanimanje i održivi način života.
Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.