Radne procedure u pekarstvu i slastičarstvu

(0)    7    1
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Profil Klett d.o.o
2025
Učenici 1. razreda (HKO 4.1)
1

radne procedure, higijena hrane, HACCP sustav, čišćenje i dezinfekcija, evidencija, dokumentacija, osobna higijena, sigurnost hrane, skladištenje sirovina, kontrola temperature, organizacija radnog mjesta, standardi kvalitete, prevencija kontaminacije, radna disciplina

Obrazovni materijal „Radne procedure u pekarstvu i slastičarstvu“ osposobljava učenike i polaznike za primjenu HACCP sustava, vođenje evidencija, razumijevanje zakonskih propisa te analizu radnih postupaka. Kroz praktičan pristup, razvija se odgovornost, preciznost i svijest o važnosti higijene i sigurnosti u proizvodnji.
hrvatski
Hrvatska
24
Objavio/la: Marija Pavkov Objavljeno: 15. listopad 2025. Uređeno: 5. studeni 2025.
Podijeli
Otključaj sadržaj
Priručnik „Radne procedure u pekarstvu i slastičarstvu“ namijenjen je učenicima i polaznicima koji žele razumjeti temeljne principe sigurnosti hrane i profesionalnog rada u pekarskoj i slastičarskoj proizvodnji. Kroz sadržaj priručnika, korisnici će naučiti protumačiti načela HACCP sustava, voditi evidencije u skladu s propisima, primijeniti zakonske okvire te analizirati svakodnevne radne procedure. Naglasak je na razvoju pažnje prema detaljima, higijenskim standardima i odgovornom ponašanju u radnom okruženju. Priručnik potiče učenike i polaznike da stečeno znanje ne ostane samo teorijsko, već da se pretoči u praksu – u svakodnevne geste koje čine razliku između amaterskog i profesionalnog pristupa. U svijetu gdje povjerenje potrošača počiva na dosljednosti i kvaliteti, poznavanje radnih procedura nije dodatak, već temelj svakog uspješnog proizvoda.

Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.

0
0 od 5 (0 Recenzije )

Povezani obrazovni materijali