Probava hrane i osnove pravilne prehrane

(0)    124    35
Džoni Marinčić
Poljoprivreda, prehrana i veterina
Prehrambeni tehničar
Hrana i prehrana
1. razred
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
Profil Klett d.o.o.
2023
Učenici 1. razreda (HKO 4.2)

hrana, hranjiva tvar, nutrijent, probava, prehrana, pravilna prehrana

Obrazovni materijal „Probava hrane i osnove pravilne prehrane“ vodi učenike i polaznike kroz temeljne procese probave i načela uravnotežene prehrane. Kroz jasan prikaz funkcija probavnog sustava i ulogu hranjivih tvari, materijal potiče razvoj zdravih navika prehrane i razumijevanje važnosti energije koju dobivamo iz hrane.
hrvatski
Hrvatska
18
Objavio/la: Marija Pavkov Objavljeno: 9. svibanj 2025. Uređeno: 20. listopad 2025.
Podijeli
Otključaj sadržaj
Priručnik „Probava hrane i osnove pravilne prehrane“ osmišljen je kako bi učenicima i polaznicima omogućio bolje razumijevanje načina na koji naš organizam obrađuje hranu te zašto je pravilna prehrana važna za zdravlje. Kroz ovaj materijal polaznici će naučiti analizirati građu i funkciju probavnog sustava, razlikovati faze probave i objasniti kako tijelo koristi hranjive tvari – ugljikohidrate, masti, proteine, vitamine, minerale i vodu. Osim znanstvenih činjenica, obrazovni materijal daje praktične smjernice za primjenu pravilne prehrane, naglašavajući važnost raznolikosti, umjerenosti i prilagodbe prehrambenih navika individualnim potrebama. Kroz pitanja koja se tiču svakodnevnog života – što jesti, kako hrana utječe na probavu i energiju – materijal razvija svijest o povezanosti prehrane i zdravlja te potiče kritičko razmišljanje i odgovorno donošenje odluka.

Nema recenzija za ovaj obrazovni materijal.

0
0 od 5 (0 Recenzije )

Povezani obrazovni materijali